Unit Pembangunan & Pengurusan Fasiliti

Penyenggaraan Bangunan

Kerja-kerja penyenggaraan dilakukan melalui aduan-aduan dari Ketua Jabatan, kakitangan Politeknik manakala aduan dari siswa dan siswi adalah melalui Pengetua dan Warden Asrama masing-masingKerja-kerja penyelenggaraan bangunan meliputi membaiki kerosakan-kerosakan kecil di blok-blok Pentadbiran, Asrama Siswa dan Siswi, Blok-blok kuliah, Pusat Islam, Dewan Kuliah Dewan Wawasan dan lain-lain blok berkaitanJenis-jenis kerosakan adalah pelbagai. Kerosakan yang tidak boleh dibaiki oleh kakitangan unit ini akan dilakukan oleh kontraktor luar melalui sebuthargaUnit ini juga menyelenggara kemudahan yang sedia ada di dalam mewujudkan suasana persekitaran yang lebih selesa kepada kakitangan dan warga kampus Politeknik ini.

 

Penyenggaraan Jalan

Kerja-kerja penyelenggaraan jalan termasuklah menampalkan lopak-lopak jalan yang merbahayakan kepada pengguna kenderaan warga kampusPapan tanda disediakan bagi tanda arah ke blok-blok yang berkaitan di dalam kampus. Mana-mana papan tanda yang telah rosak atau pudar warna akan diganti bagi tujuan memudahkan jarak penglihatan pemanduan warga kampus yang menggunakan kereta atau motorsikal yang lebih selamatPapan tanda juga disediakan bagi menghadkan kawasan letak kereta pensyarah dengan letak kereta pelajarBeberapa kawasan letak kereta yang baru untuk kakitangan juga telah disediakan bagi tujuan persekitaran kampus yang lebih tersusun.

 

Penyenggaraan Peralatan Mekanikal dan Elektrikal

Suasana yang lebih selesa di dalam pejabat atau bilik kuliah datangnya dari peralatan alat hawa dingin berpusat atau berasingan (split unit). Peralatan-peralatan perlu diselenggara secara berkala bagi menentukan jangka hayat penggunaannya yang lebih panjang. Mana-mana kerosakan yang major yang tidak boleh dibaiki oleh kakitangan unit ini akan dibaiki oleh kontraktor luarBegitu juga penjanaan tenaga elektrik di dalam kampus adalah melalui pencawang letrik yang terdapat di dalam kampus ini. Terdapat tujuh buah pencawang elektrik (sub-stations) di dalam kampus ini. Manakala pada waktu malam lampu-lampu kawasan dapat menceriakan kampus Politeknik iniIanya diselenggara oleh kakitangan yang berpengalaman di unit ini.

 BIL NAMA KAKITANGAN JAWATAN EMEL

NO. SAMBUNGAN

(06-662 XXXX)

1 Muham Zaini bin Hamzah Ketua Unit muhamzaini@polipd.edu.my 5473
2 Mawardi bin Yusoff Penolong Jurutera mawardi@polipd.edu.my 2058
3 Wan Raduwan bin Wan Yunus Penolong Jurutera wanraduan@polipd.edu.my  
4 Alina binti Jamal Penolong Jurutera alina@polipd.edu.my 2029
5 Mohd Ardeenizam bin Abdullah Penolong Jurutera ardeenizam@polipd.edu.my  
6 Mohammad Suhairi bin Sulaiman Penolong Jurutera msuhairi@polipd.edu.my  
7 Muhamad Syazwan bin Mohd Jaudin Penolong Jurutera msyazwan@polipd.edu.my  
8 Khairul Hafiz bin Umar Penolong Jurutera khairulhafiz@polipd.edu.my  
9 Hailrul Anuar bin Mahaod Penolong Jurutera hailrul@polipd.edu.my  
10 Norman bin Mohd Penolong Jurutera norman@polipd.edu.my  
11 Siti Nur Khairriyyah binti Sa'ari Penolong Jurutera khairriyyah@polipd.edu.my  
12 Zahari bin Kassim Operator Loji zahari@polipd.edu.my  

Pautan Luar

Ikuti Kami

Politeknik Port Dickson

Penjana Utama Modal Insan Inovatif Melalui Pendidikan

Hubungi Kami

Politeknik Port Dickson

Km 14 Jalan Pantai
71050 Si Rusa, Negeri Sembilan

Tel: 06-662 2000 / 2111
Fax: 06-662 2026 / 2027

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.